Expedition hitta ett hem

Expedition hitta ett hem

Spread the love

Varmt välkomna till det första inlägget på expedition hitta ett hem.

Mitt namn är Sofie och jag är 24 år och kommer från en liten by på landet strax utanför Linköping. Min sambo Robin är 31 år och är uppväxt i Örnsköldsvik, men har sedan tio år tillbaka bott i Linköping, då han flyttade ner hit för att studera på Linköpings Universitet där han läste biokemi, och han är nu egenföretagare inom träning och hälsa, och arbetar nu med att utveckla en tränings- och kosttjänst. Jag arbetar just nu inom industrin samtidigt som jag studerar för att i framtiden kunna arbeta med det jag älskar, vilket är djur.

Både Robin och jag har brinner starkt för djur och deras rättigheter. Jag är uppväxt med katter, och nu också en hund som min syster skaffade sig för 5 år sedan som jag behandlar som min egna systerdotter.

Hunden heter Donna och det är hon som är våran fina modell i vår omslagsbild och på bilderna på våran hemsida. (Hon älskade att få vara modell, då hon belönades med hennes favoritgodis med smak av kyckling).

Robin är uppväxt med grand danois. Trots Robins allergi för djur så tjatade han till sig en grandis när han var liten. Hans föräldrar gick efter ett tag med på det och de tog med sig Benson hem. De har sedan dess alltid haft grand danois och Robins föräldrar har nu Dunder som är en livlig ”liten” figur som alltid har full fart i benen. Men då Robins allergi har blivit värre med åren så har vi två som sambos inga djur, men detta kommer aldrig att hindra oss från att rädda djur och göra det vi kan för att förbättra deras situationer så de kan få de rättigheter som de förtjänar, och detta innebär inte bara i Sverige utan i hela världen.

Förra året firade vi valborg hos Robins föräldrar i Örnsköldsvik och på hemresan tillbaka till Linköping hade vi en biltur med 74 mil framför oss. Vi kom in på ett samtal om vad vi vill uppleva i livet, Robin sa att ” det är en upplevelse som jag inte riktigt lagt något fokus på men jag har alltid haft en dröm om att cykla till den franska Rivieran” Då jag så gärna vill ta med Robin till Benidorm som ligger i Spanien och som är ett ställa där jag har spenderat 19 av mina 23 somrar så tyckte jag, att om vi ändå ska cykla till den franska Rivieran då kan vi lika gärna fortsätta in i Spanien, ner till Benidorm.

Samtalet om detta pågick länge, och jag nämnde för Robin att vi förmodligen kommer se väldigt många hemlösa djur på vägen och jag tycker att vi borde ge dem mat och vatten, för att på ett litet sätt kunna förbättra deras situation för den dagen. Robin som har ett stort intresse för entreprenörskap fick då en idé. Varför inte göra den här resan till en expedition för välgörenhet. Härifrån skapades expedition hitta ett hem.

Det finns över 100 miljoner hemlösa djur runtom i Europa och tyvärr är det många som har fått fel uppfattning om dessa djur. Många ser dem som ohyra, som sprider sjukdomar och som är för aggressiva för att kunna vara nära andra djur eller människor. De har placerats i en kategori där de är mindre värda. Många tror att djuren som går på gatorna också är födda på gatorna, men många har en gång haft en familj. Många människor vet inte vad som krävs att ha en hund eller katt och när de inser detta då är det tyvärr många som slänger ut djuren på gatan. Många kan också skaffa sig en kattunge under sommaren på sitt sommarställe, men när de ska tillbaka hem och återgå till sin vardag, då lämnar de kvar katten, helt ensam.

Vi tycker att det här är hemskt. Lika mycket som vi människor behöver närhet och kärlek så behöver även våra djur det. Djur har alla de känslor som vi människor har. Det gör oss ont att veta hur många djur det är som sitter ensamma, rädda, och ledsna,

Detta vill vi försöka förbättra genom att upplysa om hur djurens situationer ser ut i olika länder i Europa och försöka få bort många av de missuppfattningarna kring dessa djur. Det finns många hemlösa djur som har en aggression som inte går att hantera, men då ska man ha i baktanken att vi inte har någon aning om vad djuret har fått gå igenom, misshandel av djur är ett stort problem och även vi människor får en annan personlighet utav detta. Men antalet aggressiva djur är liten jämfört med alla de underbara, glada kelsjuka djuren som inte vill något annat än att få pussa och krama oss.

Tack vare många organisationer, lever många av de här djuren i säkerhet i olika djurhem och väntar ivrigt på att få ett hem och en familj fylld med kärlek.

 

Åter till expeditionen ?

Rutten som vi fastslog är: Sverige, Danmark, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Frankrike och Spanien. Rutten kommer ta oss 70 dagar att cykla, med start den 5:e maj och längs vägen kommer vi stanna till på 8 olika djurhem där vi kommer filma hur deras situation ser ut, hur de arbetar för att hjälpa djuren och förbättra deras tillvaro. Vi kommer även ge mat och vatten åt de djur vi ser på gatorna som ännu inte tagits in. (De flesta djurhemmen är överfyllda och kan därför inte ta in mer djur, därför är det så viktigt att adoptera)

Vi Hörde av oss till Amigos Mios som är en svensk hundadoptionsorganisation placerad i Spanien, där de tar in hemlösa djur. Vi frågade om de ville samarbeta med oss i hopp om att vi skulle kunna hjälpa dem att adoptera flera hundar, då de får iväg väldigt många av de små hundarna. Men eftersom många människor gärna vill ha en yngre hund (gärna en valp) så finns det många äldre hundar i deras hägn som har varit där i flera år och många av de lyckas aldrig få sin egna familj.

 

Denna expedition är till för alla. Vi kommer dagligen lägga ut videologgar på våran hemsida http://www.expeditionhittaetthem.se/ där alla kan följa med oss. Vi kommer också att så ofta som möjligt blogga här, men minst 2 gånger i veckan. På våran hemsida finns det en flik som heter adoption, där har Amigos Mios lagt ut de hundar som är i akut behov av ett nytt hem (hundarna ligger redan ute, så gå gärna in och kika på de söta varelserna). Vi har även en donationsflik där vem som helst kan gå in och donera pengar. Dessa pengar kommer delas 50/50 och oavkortat gå till Amigos Mios (av pengarna kommer de att starta ett kastreringsprojekt nere i Spanien) Den andra delen kommer gå till World Animal protection som är en organisation som hjälper världens alla djur.

Just nu ligger vi i hårdträning (ja, att sitta på en cykelsadel gör ont i rumpan så det är inte bara konditionen, utan rumpan behöver härdas ordentligt). Vi har också kommit ut med expeditionen i media för att redan nu uppmärksamma det hela och vi är så oerhört tacksamma över all respons vi fått, framförallt från vimeddjur som låter oss ha en alldeles egen blogg.

Vi har även släppt en crowdfunding campaign för er som vill vara med och stötta den här expeditionen. Ju mer hjälp vi får desto större värde kommer vi kunna skapa med expeditionen och även förbättra våran säkerhet ute på vägarna, vi kommer också ha möjlighet att ge mer vatten och mat åt de djur vi ser. Kampanjen hittar ni här om ni vill stötta och vara en del av det. Ni kommer få er ett ordentligt tack och era namn kommer synas på hemsidan (för de som vill).
Det finns också fortfarande plats för företag och privatpersoner som vill samarbeta med oss och synas i samband med detta. Mer information om detta hittar ni på våran hemsida.

(LÄS:) Detta är inget vinstdrivande projekt, blir det pengar över kommer även dessa oavkortat doneras till Amigos Mios och World Animal Protection (med bevis såklart).

(Vi kommer inte filma skadade djur, då vi vill respektera de som vill följa det här men inte klarar av att se de djur som är väldigt skadade, vi kommer lyssna på sorgsna berättelser för att få veta hur situationerna ser ut för djuren, men det vi filmar är glädjen hos de djur som blivit räddade, eller de djur som finns på gatorna men ändå mår ”okej”.)

Efter ett långt första inlägg vill vi båda önska er välkomna att följa med på den här resan. Den kommer bli rolig, jobbig, fylld av både glädje och sorg, och helt fantastisk. Ett äventyr värt att se.

Vi ser fram emot att få utföra den tillsammans med er alla.

Med djurvänliga hälsningar Sofie och Robin. ?

 

 

2 tankar om “Expedition hitta ett hem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet