Expedition hitta ett hem

3 veckor kvar!

Spread the love

Hej. Här kommer uppdateringen angående expedition hitta ett hem.

Nu börjar den 5 maj närma sig och om 3 veckor sitter vi på våra cyklar och är påväg nedåt mot Danmark och sen Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Frankrike och till sist Spanien.

En påminnelse om expeditionen:

Det finns över 100 miljoner hemlösa djur runtom i Europa och tyvärr är det många som har fått fel uppfattning om dessa djur. Många ser dem som ohyra, som sprider sjukdomar och som är för aggressiva för att kunna vara nära andra djur eller människor. De har placerats i en kategori där de är mindre värda. Många tror att djuren som går på gatorna också är födda på gatorna, men många har en gång haft en familj. Många människor vet inte vad som krävs att ha en hund eller katt och när de inser detta då är det tyvärr många som slänger ut djuren på gatan. Många kan också skaffa sig en kattunge under sommaren på sitt sommarställe, men när de ska tillbaka hem och återgå till sin vardag, då lämnar de kvar katten, helt ensam.

Vi tycker att det här är hemskt. Lika mycket som vi människor behöver närhet och kärlek så behöver även våra djur det. Djur har alla de känslor som vi människor har. Det gör oss ont att veta hur många djur det är som sitter ensamma, rädda, och ledsna,

Detta vill vi försöka förbättra genom att upplysa om hur djurens situationer ser ut i olika länder i Europa och försöka få bort många av de missuppfattningarna kring dessa djur. Det finns många hemlösa djur som har en aggression som inte går att hantera, men då ska man ha i baktanken att vi inte har någon aning om vad djuret har fått gå igenom, misshandel av djur är ett stort problem och även vi människor får en annan personlighet utav detta. Men antalet aggressiva djur är liten jämfört med alla de underbara, glada kelsjuka djuren som inte vill något annat än att få pussa och krama oss, och få sin alldeles egna familj.

Tack vare många organisationer, lever många av de här djuren i säkerhet i olika djurhem och väntar ivrigt på att få ett hem och en familj fylld med kärlek.

Några av dessa organisationer kommer vi besöka för att få reda på hur hemlösheten kring djur ser ut i just deras land och hur de arbetar för att hjälpa så många (fokuset under den här resan är främst hundar och katter) djur som möjligt, och få träffa några av djuren. Vi vill göra den här resan för att själva få mer kunskap, eller rättare sagt den rätta kunskapen inom det här området och vi hoppas att många av er ska bli intresserade att följa med så vi kan få dela vidare denna kunskap till flera, och visa att adoption av ett hemlöst djur inte är något farligt, utan att det är enormt viktigt och även om det inte är en valp man får hem så kommer det ändå vara en familjemedlem som kommer sprida så mycket kärlek och glädje i eran vardag.

Ni kommer kunna följa med oss genom våran hemsida ( http://www.expeditionhittaetthem.se) där vi varje dag kommer lägga ut videologgar som kommer visa allt från resan. Fokuset är hemlösa djur, vi har nu 9 djurhem som vi kommer besöka (kan bli några mer), och vi kommer ge vatten och mat till de djur som vi ser på vägen för att förbättra deras dag för stunden. Vi kommer inte filma skadade djur, då vi vill respektera de som vill följa det här men inte klarar av att se de djur som är väldigt skadade. Vi kommer lyssna på sorgsna berättelser för att få veta hur situationerna ser ut för djuren, men det vi filmar är glädjen hos de djur som blivit räddade, eller de djur som finns på gatorna men ändå mår ”okej”.)

Ni kommer även få se det äventyrliga och vårat friluftsliv som vi kommer ha eftersom vi kommer cykla i 70 dagar.
Ni kommer hitta videologgarna i ”videologg” som finns längst upp i menyraden och därinne kommer ni även kunna följa oss, via en gps som vi har på oss där ni kan se exakt vart vi är, och bokstavligt kunna följa oss under hela våran rutt genom Europa.

Som sagt så är det endast 3 veckor kvar och vi förbereder för fullt, det senaste som har hänt är att vi har fått djurens vänners riksorganisation som sponsor och det finns nu bara 1 plats kvar. Vi har även fått en del privata sponsorer till våra delsträckor, vilket vi är så otroligt tacksamma över då vi kan hjälpa flera djur på vägen att få mat och vatten.
Vi har också fått med oss radiotjänsten P4 på resan. Dom kommer kontakta oss några gånger under resan och checka av vart vi är och få den senaste informationen angående expeditionen, vilket vi tycker är jättekul!

Så nu cyklar vi för fullt på gymmet för att värma upp våra rumpor och ben och mentalt försöker förbereda oss så gått det går. Ingen av oss har gjort något liknande förut, så det känns fortfarande lite overkligt, och det börjar pirra lite i magen på oss. För det här är så spännande, vi kommer få cykla genom Europa och samtidigt på träffa på så många djur och djurmänniskor och få chansen att hjälpa till. Chansen att få hjälpa till att rädda DJUR. Vi hoppas självklart på att flera vill adoptera efter de har sett den här expeditionen, men även om det bara är 1 hund som adopteras så har vi ändå hjälp 1 hund att få ett hem och en riktig familj, och mat och vatten varje dag. Är inte det helt fantastiskt? Och att få dela med oss utav det till er är vi så glada över. 😀

Förresten, ett av djurhemmen som vi kommer besöka är ett kattcafé. Katterna där inne är hemlösa och man får komma dit och fika och gosa med katterna och de är även redo att adopteras därifrån. Hur underbart och smart är inte det? De ska bli så spännande att få höra hur hela idén med cafét startades och hur många katter de har hjälpt, och gissa om vi kommer gosa med katterna. 😀

Med djurvänliga hälsningar

Robin och Sofie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet