Expedition hitta ett hem

Besök av ankor

Spread the love

Den här veckan har vi besök vårat första djurhem och world animal protection Danmark. Djurhemmet som vi besökte var dyrevaernet i Danmark. Dom tar in hemlösa hundar, katter, marsvin och kaniner. Hemlösa/gatudjur finns i Danmark men det är inte ett jättestort problem som det är i andra länder. Så de tar in en del djur från gatorna men de flesta är djur som har haft en familj som inte längre klarar av att ha kvar sitt djur. Antingen att de själva vet om det och lämnar in sitt djur eller att de omhändertas pga misskötsel.
Det var väldigt intressant att lyssna på kvinnan som tog hand om oss där, hon berättade deras dagliga rutiner och visade oss alla djuren. Det var också en avdelning där vi inte fick filma på grund av att djuren var sjuka och det ville det ha privat vilken vi givetvis respekterar.
Dom gör ett sånt fantastiskt jobb och tack vare Limex fick vi med oss en hel del koppel och halsband som vi kunde ge till dom.

Jag har inte satt in mig i hur jag laddar upp videos på bloggen, så därför hänvisar jag till www.expeditionhittaetthem.se för att ni ska kunna se viden från djurhemmet och de kommande.

I fredags besökte vi world animal protection Danmark, vilket också var jätteintressant. han berättade om deras organisation och hur den fungerar.

Idag tog vi oss ut ur Danmark och in i Tyskland. Vi gillade att cykla runt i Danmark för de har så bra cykelvägar och de har verkligen gjort att cyklisterna är en del av trafiken vilket gjorde det lätt att cykla där. Men det känns kul att komma in i nästa land, lite annorlunda, men väldigt fint. Vi åt precis mat i tältet och fick samtidigt besök av två ankor.

Imorgon ska vi besöka vårat andra djurhem som ligger i Lübeck. De arbetar räddar hundar som har en aggression, för att ge dom en andra chans och få dom på rätt spår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet